Ascot State School – I Block

Biscoe Wilson Architects’ design for a Ascot State School’s new general purpose classroom block includes six flexible classrooms over two storeys. Flanked by existing heritage-listed brick buildings, the tight site overlooks the school oval. The new building maintained the schools visual and physical connections to the oval by providing an undercroft below the classrooms.

Ascot SS_I Block 1_sml

Laser cut perforated metal screens promote natural light and ventilation in the outdoor learning areas while maintaining safety and security. The new building was aligned and connected with the existing adjacent buildings to promote circulation and wheelchair accessibility.

Biscoe Wilson Architects have been researching pedagogy, because we believe in an understanding of the requirements of teachers and needs of students to informs the design of our buildings.


Architectural Team | Marion Wilson, Robert Biscoe, Chris Gay

Client | Project Services and DET

Builder | Badge Constructions

Photographer | Robert Biscoe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: