Bellbowrie Shopping Centre

Biscoe Wilson Architects designed and documented major extensions and alterations to the existing Bellbowrie Shopping centre in the western suburbs of Brisbane. The 3,000 square metre addition doubled the size of the community shopping centre, and introduced a full size Coles Supermarket, new specialty shops, a new hardware building, and reconfiguration of the existing centre and carpark.

The design focused on natural light and ventilation, allowing the centre’s arcade to be used as a community meeting place and make the most of Brisbane’s temperate climate.


Developer | T C Lotus Pty Ltd

Builder | Stewart Constructions

Electrical, Fire, and Mechanical Engineers | DMA Engineers

Structural Engineers | Whybird Farr Engineers

Gross Floor Area | 6,000 square metres

Carparking | 429

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: