DHL Distribution Centre – Berinbah

This major distribution centre on the south-western fringe of Brisbane was designed for DHL, a national freight and warehousing group. The project comprised a warehouse totaling 9,000sqm with 10-metre high eaves and a 600sqm corporate office. The estate was developed by the local authority and external building appearance was a priority. Tilt up concrete facades were heavily articulated with jointing, corrugated formwork and distinctive colour scheme. Environmentally Sustainable Design (ESD) initiatives included: incorporation of natural light and ventilation; banking warehouse lights; energy efficient lighting; water devices; insulation and recycling water. External hardstand areas were designed for conventional. Vehicle circulation studies were undertaken to maximise efficiency of movement within the site. A site based stormwater management plan (SBSWMP) was integrated into the Industrial Estate stormwater management system that included a network of drainage swales bordering the internal road network.

Biscoe Wilson Architects were engaged by the D&C contractor, Ahrens Group, to design, document and provide partial services during construction.


Architectural Team | Robert Biscoe, Marion Wilson, Winson Leung, Sam Flaherty

Structural and Civil Engineer | Farr Engineers

Services Engineers | Cushway Blackford

Hydraulics Consultant | Guthrie Associates

Fire Engineer | Firecheck Consultants

Building Certifier | Philip Chun & Associates

Graphic Artist | Delineation Graphix

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: