Eco House

Biscoe Wilson Architects were commissioned to design a new house in a rural environment for a Professor of Interior Design and her lawyer partner, that expressed the clients’ emotional, physical and intellectual relationship with the site and enhanced the way they live on the site. The Environmentally Sustainable Design (ESD) features natural ventilation from the prevailing south-west breezes, solar power, a tank water and bore water, ceiling fans, wide eaves, and adjustable awnings for summer sun protection. The design features maximal views to the surrounding natural environment, visual and auditory privacy from neighbouring houses, and a feature decks that steps towards the landscape. There was a great desire to have a comfortable flow through the house, connecting gentle spaces, blurring the transition between inside and outside, and interweaving daylight from differing directions.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: