Kilcoy State High School – Environmental Science Centre

Biscoe Wilson was commissioned to design and document an Environmental Science Centre as part of the Building the Education Revolution (BER) Program. Two science laboratories and six classrooms were also refurbished as part of the Smart Schools of Tomorrow programme (SSoT).

The Environmental Science Centre incorporates teaching spaces, a laboratory, and practical learning area (PLA) for agricultural and aquatic experimentation. The building is located adjacent garden areas and a greenhouse where crops are grown and harvested. The PLA is a flexible space with high ceilings, good natural ventilation and natural lighting.

A solar power generation plant (photovoltaic panels) has been installed on the roof and rainwater is harvested into underground tanks for irrigating the gardens. Large-diameter low-velocity fans assist in cooling. Our education architecture is designed to be flexible, cost effective, and durable. These projects often also adopt principals of Environmentally Sustainable Design (ESD).


Architectural Team | Robert Biscoe, Marion Wilson, Joelie Clark, Marty Bignell

D&C Contractor | Northbuild Constructions

Photographer | Robert Biscoe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: