McDowall State School – GLA Building

Biscoe Wilson Architects were commissioned to design and document a building containing 8 General Learning Areas for the McDowell State School as part of the Building the Education Revolution (BER) program. The three level building incorporates northern facing General Learning Areas (GLAs) on the upper two stories and covered undercroft to the ground level. Generous Outdoor Learning Areas (OLAs) were developed to the north. Single room width classrooms promote natural lighting and ventilation. Practical learning ares were incorporated into each classroom.


Architectural Team | Robert Biscoe, Marion Wilson, Joelie Clark, Alan Delmas, Marty Bignell

Structural Engineers | Westera Partners

Electrical Engineers | Ashburner Francis

Mechanical Engineers | DMA Engineers

Hydraulic Engineers | H Design

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: