Rose Cottage by Biscoe Wilson Architects

Rose Cottage

Biscoe Wilson Architects were commissioned to design an alteration and addition to an existing timber cottage, while maintaining the sensitive urban framework and existing character of the street. The design provided an additional living and bedroom, and improved the external spaces of the existing design. The existing house was raised slightly, to allow for better sub floor maintenance access. A long circulation path through the site links the three main areas of the residence, and incorporates the outdoor spaces while maintaining the original charm of the cottage.


Architectural Team | Robert Biscoe, Caleb Smith, Peter Roy, Marion Wilson

Town Planner | The Planning Place

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: