S House

2007 RAIA Commendation  (Brisbane Region)

The S House is a front extension to a 1980’s rendered masonry residence. The design provides a new facade externally, and independent living spaces internally. Central to the idea is the entry / stair device filled with natural light that provides opportunities to rest and observe. It acts as both a hinge to the connecting armatures that maintain the family community, and as a significant marker in the street elevation, referencing nearby older symbols of establishment such as elaborate gabled and gated frontages.

In 2015, Biscoe Wilson Architects were commissioned by the new owners to undertake further modifications to the original house. This focused modernising the rear of the residence to a standard that matches the previously modified street front addition.

Sutherland Ave, Ascot

Architectural Team | Marion Wilson, Robert Biscoe, Melinda Morrison

Contractor | Harben Constructions

Structural Engineer | Westera Partners

Landscape Architect | Architectural Landscapes

Photographer | Aperture Architectural Photography

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: